GROEPSPROGRAMMA VOOR INTROVERTE ONDERNEMERS
Groeien met je onderneming vanuit je introverte kracht

Dit is een intensief groepsprogramma van zes maanden waarin je samen met een kleine groep introverte ondernemers je kracht als persoon én als ondernemer leert ontplooien.

 • Heb je vaak het gevoel dat je niet opgemerkt wordt als ondernemer?
 • Doe je jezelf soms anders voor dan je bent, omdat je denkt dat dat op sociaal vlak wenselijk is?
 • Eis je te weinig je plaats op, waardoor je weleens klanten, opportuniteiten en groeimogelijkheden misloopt?
 • Worstel je met gesprekken tijdens netwerkevents of in nieuwe situaties?
 • Is vlot reageren in een gesprek niet zo evident voor jou, waardoor je kansen mist in verkoopgesprekken?
 • Vind je het moeilijk om je aanbod te promoten op een manier die bij je past?

 

Herkenbaar voor jou? Wel, het zijn allemaal redenen waarom introverte ondernemers (in spe) deelnemen aan de coachings en opleidingen bij Coaching@Work. En al die redenen komen eigenlijk vanuit één behoefte: meer uit je business willen halen zonder jezelf in de weg te zitten.

 

Ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Hoe sterker je jezelf als mens ontwikkelt, hoe gelukkiger en succesvoller je als ondernemer bent. Deze gedachte ligt aan de basis van het groepsprogramma van Coaching@Work.

Als introverte ondernemer sta je voor een aantal uitdagingen. Tijdens dit traject laat ik je – samen met een kleine groep gelijkgestemde ondernemers – ontdekken hoe je van je introversie een kracht maakt. Zowel in je persoonlijke leven als in je onderneming. We werken samen aan een concreet plan van aanpak waarmee je jezelf als ondernemer beter profileert en strategisch kunt werken aan je onderneming.

 

Wat bereik je met dit groepsprogramma?

 • groepsprogrammaJe weet hoe je je kwaliteiten en talenten optimaal kunt benutten en daarvan merk je de impact zowel persoonlijk als professioneel. Je twijfelt dan ook niet langer of je wel uit het juiste ondernemershout gesneden bent.
   
 • Je kunt je business en jezelf als ondernemer zichtbaarder maken en leert de marketing- en salesvaardigheden die je nodig hebt om je zaak te ontwikkelen. Je gelooft in je business en toont dat ook aan de wereld.
   
 • Je zet concrete stappen als introverte ondernemer dankzij een mindset die almaar daadkrachtiger wordt en die zich vertaalt in daadwerkelijke acties om je zaak te boosten.
   
 • Je leert beter connectie maken met mensen tijdens gesprekken en netwerkmomenten en je introversie als kracht inzetten. Je durft aan de wereld te vertellen wie je bent, wat je doet en waarvoor je staat.

 

Kortom: je focust een half jaar lang op je groei als persoon en als ondernemer, en dat heeft een directe impact op jouw bedrijf, vanaf de eerste maand al. Je gaat ondernemen vanuit een innerlijke rust en met duidelijke doelstellingen.

 

Waarom een groepsprogramma?

We combineren groepssessies met een aantal een-op-eencoachings. Gedurende dit traject leer je dan ook niet alleen uit mijn expertise, maar word je in jouw groeipad ook ondersteund door andere introverte ondernemers. We zijn met maximaal acht. Jullie leren ontzettend veel van elkaar. Want er is niets zo inspirerend als jezelf herkennen in de verhalen van anderen en mogelijke oplossingen horen van mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Wil je liever enkel een-op-eenbegeleiding krijgen van mij? Dat kan ook. Dan verwijs ik je graag naar mijn individuele coachings.

 

Wat houdt het groepsprogramma precies in?

Tijdens het traject werken we met een wetenschappelijk onderbouwd model dat je laat ontdekken wat je als individu naar je onderneming brengt. Je krijgt inzicht in je natuurlijke talent, in de talenten die je kunt ontwikkelen én in je aangeleerde gedrag. Zo leer je welke blokkades je belemmeren om volledig vanuit je natuurlijke kracht te leven en te werken.

Welke topics komen zeker aan bod?

 • groeien in je uitstraling en zichtbaarheid als mens en ondernemer
 • zelfvertrouwen krijgen vanuit je authenticiteit
 • onderscheidend zijn in je aanbod
 • in actie durven komen en blijven komen
 • concrete stappen zetten in je marketing- en salesproces
 • een groeimindset creëren
 • je communicatieve en sociale vaardigheden verbeteren
 • je eigenheid behouden en toch aansluiten bij de behoeften van je klanten en leveranciers

Aan het einde van dit traject sta je er als ondernemer. Je bent overtuigd van je introverte sterktes en weet hoe je ze optimaal kunt inzetten om je onderneming uit te bouwen. Je doet je niet langer anders voor dan je bent. Bovendien heb je een duidelijk plan van aanpak dat de basis vormt voor je profilering als ondernemer en de strategie van je onderneming.

 

Wat maakt het groepsprogramma uniek?

 • Als businesscoach heb ik een jarenlange ervaring in samenwerken met introverten. Vanuit die ervaring heb ik een eigen, zeer effectieve methodiek ontwikkeld die ik je aanleer in een traject van zes maanden.
 • Praktijkgericht leren en ervaring uitwisselen staan centraal in dit groepsprogramma. We vullen groepsmomenten aan met individuele sessies. Zo ontstaat de ideale mix die jou zal versterken en gericht zal doen groeien.
 • De combinatie van mijn eigen introverte persoonlijkheid, mijn opleiding als ingenieur en 24 jaar businesservaring – waarvan 7 jaar als solo-ondernemer – maken van mij een uitstekende sparringpartner voor elke ambitieuze introverte ondernemer.

 

Hoeveel kost het groepsprogramma?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek vertel ik je graag meer over je investering in dit groepstraject.

Goed om te weten: Coaching@Work is door de Vlaamse overheid erkend als opleidingsverstrekker voor tussenkomst via de kmo-portefeuille (erkenningsnummer: DV.O220492). Je kunt daardoor tot 40% subsidie krijgen op het totaalbedrag van dit groepsprogramma.

 

 

Wil je ontdekken wat ik als expert in introversie voor jou en je onderneming kan betekenen?
Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan

 

Delen mag!